You Plus

Elektrifisert bilsport

Nissan er den første japanske bilprodusenten i Formel E-serien

 

 

I oktober 2017 annonserte Nissan sin deltakelse som den første japanske bilprodusenten i Formel E-serien for FIAs elbiler. Og nå er startskuddet for det første løpet bare fire måneder unna. Deltakelsen i Formel E-serien handler ikke bare om underholdning. Det er et naturlig stadium i Nissans strategi og samtidig en flott mulighet til å presentere Nissans Intelligent Mobility-visjon for et bredere publikum. 

 

Nissans mål er å selge 1 million elektrifiserte biler årlig etter 2022, inkludert helelektriske kjøretøyer og e-POWER-modeller. Når Nissan i år deltar i Formel E-mesterskapet, kommer publikum til å bli bedre kjent med Nissan Intelligent Mobility, en tredelt strategi som skal endre måten biler kjøres, drives og integreres i samfunnet på. I utgangspunktet benytter Nissan sin banebrytende kompetanse på elektriske gatebiler i utviklingen av Formel E-bilen sin, men senere forventer selskapet å kunne bygge på arbeidet med racerbiler i utviklingen av massemarkedsbiler, for eksempel batterier til Nissan LEAF.

 

 

Nissans gjennomtenkte tidspunkt for å bli med i den femte sesongen av Formel E-serien, er revolusjonerende på mange måter. Det aerodynamiske designet til den andre generasjonen av Formel E-biler er fullstendig redesignet, og bilenes ytelse og rekkevidde er betydelig forbedret med et helt nytt drivlinjesystem og et dobbelt så effektivt batteri. Derfor vil sjåførene i den femte sesongen ikke lenger måtte bytte biler på grunn av utilstrekkelig batterilevetid, noe som var obligatorisk i de første fire sesongene, og som ble kritisert av mange bilsportentusiaster og -eksperter.

 

 

I kommende sesong vil Formel E-mesterskapet konkurrere i 13 løp i 12 forskjellige byer. Sesongen starter i desember i Saudi-Arabia, og mesterskapet kulminerer i juli med finalen i New York. Andre store byer inkluderer Berlin, Hongkong, Marrakech, Mexico, Monaco, Paris, Roma og Zürich. Tiden vil vise hvordan Nissan gjør det i mesterskapet, men uansett hva som skjer: I et bredere perspektiv er Nissan allerede en vinner med elbilene sine.