You Plus

Et hat-trick for bærekraft

Hva om du kunne ta brukte Nissan LEAF-batterier og bidra til å gi strøm til et helt stadion? Det var nettopp det som skjedde i sommer.

I slutten av juni ble Europas største «resirkulerte» megabatteri i en kommersiell bygning tatt i bruk ved Johan Cruijff ArenA i Amsterdam. Ved å kombinere tilsvarende 148 Nissan LEAF-batterier, 4 200 solcellepaneler og Eaton strømomformere er energilagringssystemet ikke bare et mer bærekraftig energisystem, det skaper også en sirkulær økonomi for elbilbatterier.

Johan Cruijff ArenA tiltrekker seg over to millioner besøkende i året og ligger i toppsjiktet blant internasjonale flerfunksjonelle stadioner. Dette er hjemmebanen til AFC Ajax og åsted for det nederlandske landslagets hjemmekamper samt gigantiske konserter, dansearrangementer og forretningsmøter.

Innovasjonen gikk ikke ubemerket hen. Managing Director Francisco Carranza i Nissan Energy er veldig fornøyd: – Vi er veldig glad for at dette spennende prosjektet, som inngår i Nissan Intelligent Mobility-visjonen vår, nå nyter offisiell anerkjennelse fra dommerne i T3.

T3 er ett av Storbritannias ledende livsstilsmagasiner for forbrukere. Nettstedet T3.com har over 2 millioner besøkende hver måned, og den trykte månedlige utgaven av bladet selges i 43 000 eksemplarer. Magasinet ønsker å oppsøke og vise frem ting som hjelper forbrukere med å leve et smartere og bedre liv. Og det er jo en beskrivelse som passer bra på Nissan og Intelligent Mobility.

– Begrunnelsen for å gi den første Eco-prisen vår til Johan Cruijff ArenA i Amsterdam, var prosjektets dristige visjon og eksepsjonelle utførelse, forteller Duncan Bell, Lifestyle Editor i T3.com. – Det faktum at det ikke bare bruker solenergi, men også lagrer den på gjenbrukte Nissan LEAF-batterier, er ganske enkelt en perfekt kombinasjon av bærekraft og resirkulering. Det er genialt og ambisiøst, en oppsiktsvekkende teknisk bragd.

Nissan er stolt av samarbeidet med Eaton, BAM, The Mobility House og Johan Cruijff ArenA, støttet av Amsterdams klima- og energifond (AKEF) og Interreg i dette innovative prosjektet. Takk, og selvfølgelig – gratulerer!