You Plus

Nissan LEAF sprenger rekordbarometeret!

Elbil-salget i Norge har skutt til værs i 2018 og bestselgeren er ikke bare øverst på pallen her til lands – den er også verdens mest solgte elbil.

2018 er et historisk år. Aldri før har det blitt solgt så mange elbiler i Norge og aldri før har så mange valgt å kjøpe en Nissan. Det gjør at Nissan i Norge så langt ligger på en rekordsterk tredjeplass over mest solgte bilmerker og førsteplass over mest solgte modellen med LEAF.

Mer enn 12 000 norske kunder har allerede kjøpt nye Nissan LEAF. Elbilen har danket ut en lang rekke alternative konkurrenter med fossile drivlinjer (diesel- eller bensinmotor), og stadig flere finner den verdig som et fullgodt alternativ til familiebil med sin romslige plass, gode komfort og tilfredsstillende rekkevidde. 2018 er året hvor rundt 30 prosent av alle nye personbiler i Norge er en elbil, noe som er langt foran andre land. Det høye elbilsalget gjør sitt til at Norge innfrir vedtatte mål for klimautslipp fra biltrafikken rekordtidlig. Akkurat her er vi et foregangsland for resten av verden. Heldigvis er det endringer på gang som gjør at de andre landene vil følge etter.

Fra den spede starten i 2011 ruller det nå totalt over 50 000 Nissan LEAF på norske veier. Det er en svimlende rekord ingen andre bilmerker kan vise til. Årsaken ligger naturligvis i at Nissan som bilprodusent turte å satse tidlig på elbil-produksjon, og at LEAF gjennom årene har vist seg å være en svært pålitelig bil med høy kvalitet og usedvanlig tilfredse eiere.

Det er altså mange rekorder som er satt for Nissan i løpet av dette året og heldigvis ser fremtiden fortsatt lovende. For stadig flere ønsker å kjøpe seg en elbil. Nøl derfor ikke med å dele dine erfaringer med andre nysgjerrige med dem som akkurat nå kanskje lurer på om også de skal ta skrittet over til å velge en elbil.