You Plus

Nissan lanserte e-POWER og presenterte fremtiden i Genève

Bilprodusenter fra hele verden møttes nylig på den årlige bilmessen i Sveits. Nissan fikk mye oppmerksomhet, ikke minst for den nye konseptbilen IMQ.

 

Årets bilmesse i Genève etterlater ingen tvil om at fremtiden er elektrisk. Det ble presentert flere elbiler enn noensinne – både konseptbiler og produksjonsklare modeller.


Da LEAF ble lansert i 2010, forandret den bilbransjen for alltid. Nissan hadde tatt den dristige avgjørelsen om å bygge verdens første masseproduserte elbil. I dag er det tydelig at dette var et riktig valg: LEAF er verdens mest solgte elbil med over 400 000 biler. Etter å ha presentert andre elbilkonsepter som IMX og IMS, følger selskapet opp utviklingen mot M.O.V.E. 2022 (Nissans mellomlangsiktige plan som omfatter lansering av åtte nye elektrifiserte biler innen utgangen av 2022) med IMQ.


IMQ er en crossover som kombinerer en 1,5-liters tresylindret motor med en elektrisk motor. Til sammen har motorene en ytelse på 250 kW og et dreiemoment på 700 Nm. e-POWER-teknologien skiller seg fra andre hybrid-løsninger, siden bensinmotoren her først og fremst fungerer som generator for den elektriske motoren. Dette gjør e-POWER til en mye mer effektiv løsning med lavere forbruk og utslipp enn tradisjonelle hybridbiler.


I tillegg til den spektakulære designen, som viser retningen for kommende SUV-er fra Nissan, imponerer IMQ med de mange Nissan Intelligent Mobility-funksjonene. Disse omfatter I2V-teknologien (Invincible to Visible) som ble vist første gang på forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas, og som legger til rette for helautonom kjøring.


Genève var også åsted for europalanseringen av LEAF e+ med kraftigere batteri med lang rekkevidde. Samtidig fikk Nissan mye oppmerksomhet for den imponerende GT-R50-modellen som selskapet presenterte, samt for formel E-bilen og den nye LEAF RC.